colores.top_

RESTAURANT COLORES: NÁPADITÝ PODNIK V NENÁPADNÉ NOVOJIČÍNSKÉ ULIČCE

Kam na dobré kafe v Novém Jičíně? Dostali jsme hned několik tipů a Restaurant Colores v nenápadné uličce poblíž náměstí figuroval hned v několika doporučeních.

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Zajímavě řešený interiér si hraje s barvami a čistými liniemi, podnik působí přívětivě a má styl.

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Jsme ráno prvními hosty a dvě servírky, které poprosíme nejdříve o snídani, se nám opravdu pozorně věnují.

Bodová stupnice

  • 1 bod – Tohle se nepovedlo
  • 2 body – Není to úplný propadák
  • 3 body – Neurazí, ale ani ničím nepřekvapí
  • 4 body – Skoro dokonalé, ale…
  • 5 bodů – Wow!!!

Po výborných míchaných vajíčkách a „hemenexu“ si objednáváme espresso a cappuccino – tahle dvojice nám dělá společnost při všech testech. Na těchto dvou nápojích lze poznat, jak pracuje obsluha a co o kávě ví.

Sedíme pokud možno co nejblíže kávovaru a do hodnotícího bloku si píšu první poznatky. Servírky zvládají základní úkony přípravy kávy na jedničku, kávovar je udržovaný, páka před každým použitím pečlivě očištěna, voda odpuštěna a tryska na šlehání mléka září čistotou.

Ano, tak to má vypadat a spokojená zůstávám i po změření extrakce, která trvá ideálně do třiceti sekund.

Slovníček pojmů

Crema – pěna na espressu, má v ideálním případě mít „tygrování“ v odstínech tmavší a světlé hnědé barvy. Když pěnu odsunete lžičkou, vrátí se zpět a znovu pokryje hladinu šálku.
Objem – u espressa by měl být objem kávy od 25 do 35 mililitrů.
Extrakce – laicky řečeno – doba, po kterou teče espresso z páky kávovaru – ideální je dvacet až třicet sekund.
Pěna cappuccina – jde o mikropěnu krémové struktury o výšce zhruba jeden centimetr, správně jen po okraj šálku, ne kopec na něm.
Latte art – snaha o vytvoření obrazce v pěně cappuccina.

Espresso mělo správný objem a crema na povrchu seděla jako peřina. Pokud preferujete hořkou chuť bez známky acidity, určitě by vám káva v Colores chutnala. Já však od kávy očekávám ještě něco více. Hledám kávy, které mě zaujmou, které si zapamatuji. Kávy svěží s jistou mírou acidity, která je u těch nejlepších káv vyhledávaná.

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Cappuccino jsme dostali připravené metodou latte art, i když obrázek byl poněkud slabší. Mírné bublinky ve struktuře našlehaného mléka se dají též ještě zlepšit.

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Závěr – Čtyři body získává Colores právem, k absolutoriu schází jen málo.

Foto: Jaroslav Baďura, Magazín PATRIOT

Doporučení – Můžete sem zajít tak jako my na snídani a kávu, dobře tady prý vaří, takže se sem chodí i na obědy, mají tady dětský koutek, členitý prostor umožňuje i uspořádání párty.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *